Presentaties & workshops

Praktijk Adaja uit Nagele, Flevoland, vindt het belangrijk om meer bekendheid te geven aan psychomotorische (kinder)therapie, zodat meer kinderen en volwassenen hier hun voordeel mee kunnen doen. Ook zijn elementen uit deze therapie in te zetten in het bedrijfsleven. Daarom biedt ik als therapeut workshops en presentaties aan voor (zorg)instellingen, scholen en bedrijven. Naar aanleiding van de vragen en behoeften die er binnen de doelgroep leven, pas ik de workshops en presentaties aan, maatwerk dus.

 

Welke onderwerpen komen aan bod?

Naast algemene informatie over psychomotorische (kinder)therapie kan ik in een presentatie of workshop aandacht besteden aan onderwerpen als:

 • Ontwikkeling en begeleiding van kinderen, jongeren of volwassenen
 • Persoonlijke groei en ontwikkeling
 • Communicatie en interactie
 • Samenwerken
 • Reflectie (naar je zelf kunnen kijken) en feedback
 • Weerbaarheid

 

Voorbeelden van workshops en presentaties

 • in een klas positieve interactie en weerbaarheid bevorderen
 • ouders toerusten op zowel persoonlijke vlak als op het gebied van opvoeding
 • bevorderen van dagelijkse communicatie en samenwerking bij een groep werknemers
 • hulpverleners kennis en vaardigheden over PM(K)T bijbrengen

 

Scholen en PM(K)T

Adaja kan op scholen zowel workshops en/of presentaties aan leerlingen als aan leerkrachten geven. Leerlingen kunnen met oefeningen hun weerbaarheid leren vergroten. Ook kan ik ze als therapeut ondersteunen in hoe ze effectiever kunnen communiceren en we kunnen aandacht besteden aan de sociale interactie. Het begeleiden van leerkrachten in dit proces maakt ook onderdeel uit van de mogelijkheden, zowel in teamverband als individueel.

 

Het bedrijfsleven en PMT

Bij de presentaties en workshops voor bedrijven ligt de nadruk vooral op communicatie, samenwerken en reflectie (naar jezelf kunnen kijken). Het bedrijfsleven kan efficiënter werken door deze onderwerpen hoger op de agenda te zetten. Naast de presentaties en workshops kan Adaja werknemers en werkgever zowel als groep als individueel begeleiden. Hierbij maken we gebruik van verschillende activiteiten en oefeningen uit de werkwijze van de psychomotorische therapie.

 

Op maat

Wanneer Adaja een presentatie, workshop of begeleiding verzorgt, dan kijken we waar behoefte aan is en hoe we dit kunnen vormgeven. We gebruiken hierbij actieve onderdelen uit de psychomotorische therapie of daaraan gerelateerde vakgebieden.

 

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

 • De sessies vinden plaats op school, in een gymzaal of andere bewegingsruimte in de Noordoostpolder.

<h1>adaja-pmt.nl sitemap:</h1> <a href="http://www.adaja-pmt.nl/welkom">Welkom</a><br /> <a href="http://www.adaja-pmt.nl/psychomotorische-therapie">Psychomotorische (kinder)therapie</a><br /> <a href="http://www.adaja-pmt.nl/kinderen-pmkt_1431_1431_1431">Kinderen</a><br /> -<a href="http://www.adaja-pmt.nl/pmkt-voor-wie-en-wanneer">Voor wie &amp; wanneer</a><br /> -<a href="http://www.adaja-pmt.nl/pmkt-werkwijze_1451_1451_1451">Werkwijze</a><br /> <a href="http://www.adaja-pmt.nl/jongeren-volwassenen-pmt_1442">Jongeren &amp; volwassenen</a><br /> -<a href="http://www.adaja-pmt.nl/pmt-voor-wie-en-wanneer">Voor wie &amp; wanneer</a><br /> -<a href="http://www.adaja-pmt.nl/pmt-werkwijze">Werkwijze</a><br /> <a href="http://www.adaja-pmt.nl/kosten-en-vergoeding">Kosten &amp; vergoeding</a><br /> <a href="http://www.adaja-pmt.nl/therapeut-en-visie">Therapeut &amp; visie</a><br /> <a href="http://www.adaja-pmt.nl/presentaties-en-workshops"><b>Presentaties &amp; workshops</b></a><br /> <a href="http://www.adaja-pmt.nl/contact-en-route">Contact &amp; route</a><br /> -<a href="http://www.adaja-pmt.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://www.adaja-pmt.nl/nieuws">Nieuws</a><br />